17 Haziran 2017 Cumartesi

DÜNYADAKİ GÖREVLİ VARLIKLAR

3 Boyutlu alemde yaşayan insan denen varlık, yani bizler, yaşam boyunca bir rehbere ihtiyaç duyarız.
Maddi alemde yol göstericiye ihtiyacı olan belki de tek varlık insandır diyebiliriz.

Son yazımda bahsettiğim üzere bu rehberler ilahi düzenin intizamı ve hiyerarşisi çerçevesinde değişik şekil ve formlarda tezahür etmekte, yaşama gözlerimizi açtığımız andan, yaşamımızın son anına kadar bizimle birlikte olmaktadırlar.


Bunların ruhani boyutta olanlarına günlük lisanımızda kısaca melek diye hitap ederiz. Melekler fizik ötesi varlıklardır. Sözlük anlamıyla melek; aracı, elçi, haber taşıyan, yaratanın emirlerini yerine getiren varlıklardır. 
Bütün kutsal kitaplarda meleklere iman esastır, varlıkları kabul edilmiştir. Dolayısı ile, tekrar edecek olursak spatyom alemi veya maddi dünya dışından bize yardımcı olan, yol gösteren varlıklardır melekler.

Ancak, bugün esas konumuz ruhani boyut değil, maddi dünyadaki yardımcılar ve görevli varlıklar hakkında olacak.
Bu tür varlıklar içinde bireysel manada kişilerin yaşam senaryolarında görev almak amacıyla gelen gönüllü varlıklar olduğu gibi, toplumun geneli için maddi dünyada bulunan varlıklar da vardır. 

Bu varlıkların görevleri ağırlıklı olarak toplumun geneline yardım etmek, toplulukları geleceğe hazırlamak, ve bunun için gerekli olan bilgiyi paylaşmaktır. Bu varlıklar özellikle insanların ve insanlığın gelişmesi için görevli kılınmış kişiler olup, hepimizin çevresinde bulunan, gözle gördüğümüz, elle tutulur tıpkı bizler gibi insanlardır.
İçinde yaşadığımız maddi dünyada bu şekilde görev alan, yol göstericileri 3 farklı grupta toplayabiliriz.

Bunlar;
İyileştiriciler (Healer),
Rehber ve öğretmen (Guide and teacher),
Yaratıcılar (Creator) diye adlandırabiliriz.

İYİLEŞTİRİCİLER
İyileştiriciler insanlık tarihinin başlangıcından bu tarafa var olan ve özel yetenekleri bulunan insanlardır.
Çok eski tarihlerde tapınaklarda bulunan görevliler, tapınak rahipleri diye tarif edilen kişiler aslında özel yetenekleri bulunan bu tip kişilerdir, bu kişiler iyileştiricilerin en iyi örneklerini oluşturmuşlardır. Eski çağlarda çoğunlukla üst kademe yöneticilere hizmet eden bu kişiler, insanlık tarihinin gelişimi ile birlikte toplumun her kesimine yayılmış ve doğuştan gelen yetenekleri ile insanlığın sağlık sorunlarına yardımcı olmuşlardır. Bunların bir kısmı da, geleceğe dair kehanetlerde bulunmuşlar, her kültür ve toplulukta aranan, ayrıcalıklı kişiler olmuşlardır.

Özellikle modern tıbbın olmadığı eski zamanlarda, bu tür insanlar nerede ise en küçük yaşam topluluklarının olduğu köylerden, büyük şehirlere kadar geniş bir alanda bulunmuşlar ve günümüzde de bulunmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki, binlerce yıldır bu insanlar toplumların sağlık sorunlarını çözegelmişlerdir.
Bu insanlar, ellerinde bulundukları kendilerine bahşedilen doğal güçler, taşıdıkları ekstra enerjileri ve yetenekleri ile insanlara sağlık hizmeti vermektedirler.
Günümüzde sanırım bu tür insanların varlığını duymayan, bilmeyen yoktur. Hatta, hepimizin zaman, zaman çaresiz kaldığımızda baş vurduğumuz özel insanlardır bunlar. 
Bu görevliler özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, modern tıbbın çare bulamadığı ve izah edemediği bir çok alanda çözüm üretebilmiştir.

ÖĞRETİCELER ve REHBERLER
Bu özelliğe sahip insanlar da, tıpkı iyileştiriciler gibi görevli varlıklardır. İnsanlık tarihi boyunca toplumlara bilgi aktaran, yol gösteren kişilerdir. 
Bu kişiler aynı zamanda, insanların ufkunu açan, geleceğe dair ön görüleri olan ve bunu insanlarla paylaşan, insanlar için yeni olan, bilinmeyen şeyleri aktaran, bir başka ifade ile insanlara geleceği tarif eden öğretici ve yol gösterici olan kişilerdir. 

Taşıdıkları yetenek itibariyle sezileri kuvvetli, geleceğe dair tahminleri son derece iyidir. Doğuştan algıları açık, büyük resmi görme yetenekleri ve bunu insanlara aktarma içgüdüleri vardır. Kısacası, toplumlar için geniş ufuklar açar, o güne kadar söylenmemiş, dile getirilmemiş şeyleri toplumla paylaşırlar. 
Bu insanlar aynı zamanda yaşam tarzları ve davranışları ile topluma örnek olan kişilerdir. En büyük özellikleri bulundukları toplulukta bilgiyi almaya hazır olanlarla konuşmaları veya bu insanlar konusunda son seçici olmalarıdır. 
Bu insanlar trafikte yollarda bulunan işaretçi ve yol levhaları gibidir. İnsanları doğruya yönlendirmek ve karşılaşacakları tehlikeler konusunda ikaz etmekte görevlidirler. 
Tabii ki, bir noktayı açmakta fayda var. Nasıl ki, trafikte levhalar ve ikazlar olmasına rağmen kazalar oluyorsa, yaşam senaryomuzda da aynısı geçerlidir. 
Ancak, işaretçileri ve yol ikaz levhalarını kullananlar için gidilecek hedef açık ve ulaşılabilirdir.

YARATICILAR

Bu insanlar 3 grup içinde en özellikli olanlardır.
Sayısı çok fazla olmamakla beraber insanlık tarihine yaptıkları hizmetlerle, önemli keşif ve buluşlara imza atan, önemli gelişmelere yol açan, toplumların yönünü değiştiren kişilerdir.

Bu insanların isimleri yaptıkları hizmetler ve insanlık için yaptıkları sebebiyle asırlar boyunca anılır ve yaşatılır. Bu insanlar toplumun öncüsü ve yönlendiricileridir, toplumu sürükleyen kişilerdir. 
Büyük akımların, inanç sistemlerinin, dinlerin ortaya çıkmasına sebep olmuşlardır. Ayrıca, kültürlerin, coğrafyaların, ülkelerin kaderini etkilerler. Toplumların karmalarında bir sıkıntı ve çıkmaz olduğunda ortaya çıkarlar ve yeni bir rota çizilmesine, çıkış yolu bulunmasına öncülük ederler. Büyük kitleleri yönlendirir ve insanlığın kaderini değiştirirler.
Bugüne kadar görevli olarak gelmiş onlarca peygamber, büyük alimler, düşünürler, bilim insanları, icat ve keşifleri yapanlar bunlara sayılacak en iyi örneklerdir.

Özetle söyleyecek olursak, yaratıcılar insanlığın yaşamında bir tıkanıklık olduğunda, bir açmaza girildiğinde ve büyük senaryo değişikliklerinde ortaya çıkarlar. 
Bu insanlık tarihi boyunca böyle olmuş ve olmaya devam edecektir.